Teamleider Moeder & Kindcentrum

Ancel van den Broek

“Toen ik 17 jaar was, ben ik gestart met de opleiding tot verpleegkundige. Meteen na mijn opleiding kwam ik in dienst bij het ziekenhuis in Roosendaal. Werken in het ziekenhuis heeft mij altijd al aangetrokken. Ik zag mezelf wel als verpleegkundige op de chirurgieafdeling. Totdat een gynaecoloog tegen me zei: ik denk dat werken op de afdeling verloskunde écht wat voor jou is. Dit lag mij wel, en ik mocht al snel starten met de opleiding obstetrie-gynaecologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tot de komst van het Moeder & Kindcentrum heb ik op de afdeling Verloskunde in Roosendaal gewerkt. Nu werk ik alweer een paar jaar met veel plezier op onze nieuwe locatie in Bergen op Zoom.

Ik ben inmiddels 25 jaar verpleegkundige in dit ziekenhuis en ik kom nog elke dag met een glimlach naar mijn werk. Dat komt in de eerste plaats omdat deze afdeling zo dynamisch is. Je hebt te maken met semi-acute zorg, in combinatie met de coachende rol die je hebt richting de vader en moeder. Dat blijft bijzonder! Daarnaast heb ik me in de loop der jaren ook breder kunnen ontwikkelen. Ik heb de opleiding tot praktijkcoach gevolgd en lange tijd studenten begeleid. Ik ben mede verantwoordelijk geweest voor het opzetten van het leerklimaat hier in het Moeder & Kindcentrum.

Sinds een tijdje ben ik teamleider. Dat betekent dat ik minder aan het bed sta, maar mijn coachende rol blijft als teamleider belangrijk. Ik wil groeien in deze functie en ben met de afdeling HRM in gesprek over een eventuele opleiding. De doorgroeimogelijkheden die het Bravis ziekenhuis biedt, zijn nóg een reden waarom ik hier met veel plezier werk. Wanneer je je wilt ontwikkelen, is dat altijd bespreekbaar. Ik weet dat dat bij andere ziekenhuizen niet altijd zo vanzelfsprekend is, dus dat hier ruimte is voor groei en ontwikkeling waardeer ik heel zeer. Ik probeer dat in mijn nieuwe rol als teamleider ook zeker te stimuleren bij mijn teamleden.”

Ik ga al 25 jaar met een glimlach naar mijn werk