Beleidsopgaven ontwikkelen voor thema ‘Versterken medewerker en organisatie’

In het geactualiseerde beleidsplan is uitwerking gegeven aan het thema ‘Versterken medewerker en organisatie’. Er zijn drie beleidsopgaven vastgesteld die een centrale plek hebben in het HRM-beleid van de komende jaren:

  1. Aantrekkelijk werkgeverschap: Bravis ziekenhuis wil een organisatie zijn waar mensen willen (blijven) werken.
  2. Bravis ziekenhuis wil een lerende organisatie zijn. Een organisatie die zich flexibel aanpast aan een voortdurend veranderende omgeving.
  3. Bravis ziekenhuis wil een veilige en gezonde werkomgeving bieden die bijdraagt aan vitaliteit van de medewerkers.

Toekomstbestendige Verpleegkundige Zorg (TVZ)

Het project Toekomstbestendige Verpleegkundige Zorg (TVZ) blijft volop in ontwikkeling. Het doel van TVZ is om de verpleegkundige beroepsuitoefening in Bravis ziekenhuis op een ander niveau te brengen. Daarmee willen we de kwaliteit van zorg vergroten door een differentiatie in de competenties van de mbo- en hbo-verpleegkundigen toe te passen. Eind 2017 zijn twee profielafdelingen gestart met het implementeren van de functiedifferentiatie in de dagelijkse verpleegkundige praktijk. Het traject op de profielafdelingen duurt minimaal anderhalf jaar. Een eerste groep hbo-verpleegkundigen is bijgeschoold met behulp van een ontwikkeltool en maatwerktraject. In 2018 is bovendien een groot aantal mbo-verpleegkundigen bijgeschoold naar hbo-niveau.