Verpleegkundig specialist orthopedie

Angelique de Hooge

“Sinds begin 2018 is alle planbare orthopedische zorg op één plaats in het Bravis ziekenhuis geconcentreerd: de Bravis Orthopedie Kliniek in Roosendaal. De acute orthopedische zorg, zoals operaties na een gebroken heup, wordt sindsdien alleen nog in Bergen op Zoom uitgevoerd. Alle behandelingen die vooraf gepland kunnen worden, vinden plaats in Roosendaal.

In 2018 zijn in Roosendaal een nieuwe polikliniek én een nieuwe verpleegafdeling voor orthopedie geopend. Op de polikliniek kunnen we nu speciale poli’s draaien, zoals schouder- en rugpoli’s waar patiënten in één keer door zowel een orthopedisch chirurg als een fysiotherapeut en een verpleegkundig specialist of physician assistant kunnen worden geholpen en er meteen een echo gemaakt kan worden. Komt iemand met een versleten heup, dan kunnen we tijdens één consult alle benodigde foto’s maken, de orthopedisch chirurg consulteren en – wanneer een operatie nodig is – de patiënt doorsturen naar bureau Planning & Opname en POS. Dat gaat een stuk sneller dan voorheen. En omdat er in het operatieschema van de orthopedisch chirurgen in Roosendaal geen spoedoperaties meer tussendoor komen, kunnen we ingrepen beter inplannen. Hierdoor worden onze patiënten sneller geholpen.

Heeft de operatie eenmaal plaatsgevonden, dan komt de patiënt op de eveneens compleet vernieuwde verpleegafdeling Orthopedie terecht. Deze afdeling is volledig ingericht voor mensen die een geplande orthopedische ingreep hebben ondergaan. Hier kunnen we betere verpleegkundige zorg bieden, omdat we veel kennis opbouwen van vaak voorkomende operaties. Alle faciliteiten op de afdeling zijn hierop afgestemd. De zorg wordt daardoor efficiënter en patiënten kunnen in veel gevallen ook sneller naar huis.”

Beter planbare zorg voor snellere en efficiëntere behandelingen