Verpleegkundige oncologische chirurgie

Chrissy Verheezen

“Sinds ongeveer een jaar werk ik op de afdeling oncologische chirurgie van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Voordat ik verpleegkundige werd, werkte ik als verzorgende IG in de ouderenzorg. Maar ik zocht naar een werkomgeving met meer dynamiek dan het verpleeghuis, waar de dagen nogal op elkaar begonnen te lijken. Ik wil niet ’s ochtends wakker worden en al van tevoren weten dat ik vandaag hetzelfde kunstje ga doen als gisteren. Daarom ben ik de opleiding tot verpleegkundige gaan volgen. Mijn stage op deze afdeling beviel me zo goed, dat ik na het behalen van mijn diploma heb gesolliciteerd en werd aangenomen.

Werken op deze afdeling betekent werken in een hectische omgeving. Er gebeurt elke dag veel en je weet nooit van te voren wat de dag gaat brengen. Dat maakt ook dat mijn werk heel afwisselend is. We werken nauw samen met de chirurgen: twee keer per dag lopen we samen een ronde en observeren we de patiënt. Dat is interessant en leerzaam. Gelukkig hebben we op onze afdeling een fijn, jong team en de sfeer is goed. We kunnen op elkaar bouwen en we ondersteunen elkaar waar nodig. Dat is belangrijk, want soms maak je heftige dingen mee.

Het Bravis Ziekenhuis biedt veel mogelijkheden om je te ontwikkelen of te specialiseren, bijvoorbeeld tot wondverpleegkundige of stomaverpleegkundige. Wat ik zelf in de toekomst misschien wel wil doen, is de overstap maken naar de spoedeisende hulp. Nog hectischer, maar dat spreekt me heel erg aan. Voorlopig zit ik hier op oncologische chirurgie echter nog prima op mijn plek. Ik leer elke dag iets nieuws en ik geniet van de afwisseling en de uitdaging die elke dag weer biedt.”

Ik wil niet elke dag hetzelfde kunstje doen