Aanmeldzuil voor vier poliklinieken in Bergen op Zoom

Sinds 16 maart kunnen patiënten van de poliklinieken Dermatologie, Flebologie, Chirurgie en Reumatologie in Bergen op Zoom hun komst digitaal melden via een aanmeldzuil.

Patiënten van de Bergse poliklinieken Dermatologie, Flebologie, Chirurgie en Reumatologie kunnen hun komst voortaan digitaal melden met behulp van een aanmeldzuil. Het inzetten van aanmeldzuilen in het ziekenhuis zorgt voor een doelmatiger proces voor zowel de patiënt als de zorgverlener. De zorgverlener ziet na het aanmelden direct in het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) of een patiënt aanwezig is. De patiënt hoeft op zijn beurt niet meer langs de balie om zich aan te melden en de polikliniekmedewerkers kunnen zich richten op de complexere werkzaamheden.

Identificatie met ID-scanner

Er zijn in de afgelopen periode aanmeldzuilen geplaatst in het Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom en het Oncologie Centrum, de poliklinieken Orthopedie, Chirurgie en KNO in Roosendaal. De tweede aanmeldzuil in Bergen op Zoom is de meest recente uitbreiding. Patiënten kunnen zich via de zuil aanmelden voor hun bezoek. De identificatie vindt plaats aan de hand van een geldig Nederlands identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). De ID-scanner haalt de actuele gegevens van de patiënt op uit het EPD. De aanmeldzuil toont daardoor de meest actuele informatie over diens afspraak.