Hitteprotocol van start

In juli en augustus heersen tropische temperaturen en is het hitteprotocol van kracht in Bravis ziekenhuis. Deze week wordt het extra warm. De temperaturen kunnen oplopen tot meer dan 30 graden. Landelijk is vanaf vandaag het Nationaal Hitteplan actief. Ook in Bravis ziekenhuis treedt het hitteprotocol in werking.

In Bravis Hitteprotocol staan adviezen die helpen om gezamenlijk de periode van hitte zo goed mogelijk door te komen. Het Hitteprotocol geldt voor iedereen in Bravis ziekenhuis en in het bijzonder voor de risicogroepen, namelijk kwetsbare ouderen, chronisch zieken en patiënten met overgewicht.

Nationaal Hitteplan

Met het Nationaal Hitteplan roept het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) landelijk op extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen en chronisch zieken. Op de website van het RIVM leest u meer over welke maatregelen u kunt nemen tegen de zon en hitte. Zie voor meer informatie ook de Toolkit Hitte van het RIVM.

Hitteprotocol 'ijst' dagelijkse verkoeling

Vanwege de zinderende zomerhitte is het Bravis Hitteprotocol van kracht. Dit is bedoeld om gezamenlijk de hitte het hoofd te bieden, maar heeft voor patiënten ook een leuke bijkomstigheid: zolang het Hitteprotocol van kracht is, worden zij dagelijks voorzien van waterijsjes!