Recordaantal griepvaccinaties gehaald in Bravis ziekenhuis

Dankzij een intensieve campagne komen 1.153 collega’s de griepprik halen. Dit zijn er ongeveer zes keer zoveel als vorig jaar. Medewerkers die hun griepprik bij de huisarts hebben gehaald, zijn hier nog niet bij opgeteld.

In oktober en november kon je in Bravis ziekenhuis de griepprik halen. In totaal hebben 1.153 collega’s zich laten vaccineren. Dit zijn er ongeveer zes keer zoveel als in 2017. Bianka Mennema, lid Raad van Bestuur, is positief over deze eindstand: “Dit jaar hebben we extra aandacht besteed aan het belang van vaccineren. Dit zien we terug in de grote stijging van het aantal gevaccineerde mensen. Het is goed om te merken dat steeds meer medewerkers zich bewust zijn van de belangrijke rol van de griepprik bij het voorkomen van griep in ons ziekenhuis.”

Goed voorbereid

Naast de griepprik heeft het ziekenhuis zich ook op andere manieren voorbereid op het griepseizoen. Zo wordt in de wintermaanden de bed- en personele capaciteit op de hoogrisico-afdelingen uitgebreid. Daarnaast werkt Bravis ziekenhuis samen met andere ziekenhuizen uit de regio om signalen die wijzen op een griepepidemie snel te kunnen herkennen. Hierdoor kan er op tijd gehandeld worden en kunnen waar nodig aanvullende maatregelen genomen worden. Op regionaal niveau is Bravis ziekenhuis bezig om afspraken te maken over de uitstroom van patiënten naar de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) sector. Als patiënten sneller uit het ziekenhuis kunnen doorstromen, is meer capaciteit beschikbaar voor acute opnamen.