Verplaatsing operatiekamers Pijncentrum en Oogheelkundecentrum gestart

In juni komen twee mobiele operatiekamers van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda naar Bravis ziekenhuis in Roosendaal. Ze worden in gebruik genomen voor het Pijncentrum en het Oogheelkundecentrum die in aanbouw zijn.

De voorbereidingen voor het verplaatsen van twee operatiekamers van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda naar Bravis ziekenhuis in Roosendaal zijn in volle gang. In Gouda is maandag de opbouw gestart van één van de grootste kranen van Europa. In Roosendaal is alles in gereedheid gebracht om de operatiekamers op hun nieuwe plaats te takelen, achter de voormalige kinderafdeling.

Spectaculaire verhuizing

Op 16 juni vindt de spectaculaire verhuizing plaats. In Gouda worden de operatiekamers in vijf delen, inclusief alle installaties en inrichting, over het dak van het Groene Hart Ziekenhuis getakeld. Hiervoor wordt een enorme 1.200 tons rupskraan ingezet, die de bouwdelen zo’n zestig meter omhoog hijst. Een deel van het ziekenhuis is ontruimd voor deze operatie.

Speciaal transport

Elk bouwdeel weegt zo’n 40 ton en is 12 meter lang en 5,25 meter breed. Met vijf vrachtwagencombinaties worden zij op 16 juni met een speciaal transport naar Roosendaal gebracht. Een 700 tons kraan plaatst de operatiekamers op hun nieuwe fundamenten.