West-Brabantse zorghackers dicht bij landelijke winst

Op 20, 21 en 22 april was het Dutch Hacking Health. Op zeven plaatsen in Nederland vonden zorghackathons plaats, waarbij gezocht werd naar creatieve oplossingen voor praktische zorgvraagstukken. Bravis ziekenhuis nam als eerste niet-universitair ziekenhuis deel aan dit landelijke evenement.

Terwijl buiten de zon volop scheen, werkten de veertig hackers van Dutch Hacking Health West-Brabant binnen aan de laatste loodjes van hun prototypes. De afgelopen dagen stonden geheel in het teken van hún oplossing voor één van de zes aangedragen ‘cases’: praktische problemen waar patiënten en zorgverleners tegenaan lopen. Deze liepen uiteen van onbetrouwbare oorthermometers en het aangeven van ziekteactiviteit door reumapatiënten, tot inzicht in het klinische zorgproces voor patiënten en hun families.

Groot succes Dutch Hacking Health West-Brabant

De West-Brabantse editie van Dutch Hacking Health was een daverend succes. De hackingteams The Eyeopeners, Feaver en Mijn Zorgteam wonnen op 22 april de Dutch Hacking Health West-Brabant in Roosendaal. Op 14 mei streden zij voor de landelijke titel in het UMC Utrecht, waar ze het op een haar na aflegden tegen het team Moving Reality uit Ubbergen.