Artificial intelligence in de DigiTuin

Zorgrobot Pepper opende op 26 januari 2018 de DigiTuin van Bravis ziekenhuis. De DigiTuin is gevestigd in Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal. Het optreden van de zorgrobot werd onder luid applaus begroet

De zorgrobot die op 26 januari 2018 in Roosendaal de DigiTuin opende, nam de tijd om naar binnen te rijden. Het apparaat nam de doorgang aandachtig op. Artificial intelligence (AI) in werking. Waar Jacques Niederer, burgemeester Roosendaal, en Hans Ensing, Raad van Bestuur Bravis ziekenhuis, zonder aarzelen naar binnen liepen, schatte robot Pepper de situatie eerst in om te leren en te anticiperen op de nieuwe situatie. Pepper nam een paar seconden de tijd en rolde vervolgens de DigiTuin in. Het robotoptreden werd onder luid applaus begroet.

Nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden zorg

Voordat Pepper de DigiTuin officieel opende, vertelden Jacques Niederer, Hans Ensing, Elisabeth van Schaik, ervaringsdeskundige en Bravis-patiënt en Angela Veraart, vrijwilligerscoördinator DigiTuin, enthousiast te zijn over de nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden in de zorg. Jacques Niederer: “In de mooie DigiTuin staat de patiënt voorop. Door de helpende hand te bieden kan iedereen aanhaken en blijven meedoen.”

MijnBravis

De DigiTuin is gevestigd tegenover het Patiënten Service Bureau in de centrale hal in Roosendaal. De DigiTuin is iedere week open van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur. Patiënten, bezoekers én medewerkers kunnen hier meer te weten komen over patiëntendossier MijnBravis en veilig inloggen met DigiD of met de DigiD-app. In de DigiTuin zijn regelmatige nieuwe zorginnovaties te zien.