Pathologisch laboratorium tijdelijk in Roosendaal

Normaal gesproken buigen de 28 medewerkers van het pathologisch laboratorium zich over weefsels en cellen. De afgelopen dagen hielden zij zich voornamelijk bezig met het in- en uitpakken van verhuisdozen. Lees er hier meer over.

Het pathologisch laboratorium in Bergen op Zoom wordt de komende maanden volledig verbouwd. De huidige ruimtes zijn te klein en de indeling is niet langer efficiënt. De belangrijkste reden om te verbouwen is de ISO-certificering. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet het laboratorium een afgesloten afdeling zijn. Dit is nu slechts gedeeltelijk het geval. De bezoekers van de ziekenhuisapotheek lopen nog over de afdeling, maar in de nieuwe situatie staat er een ontvangstbalie.

Afzuiging volgens de norm

Een ander probleem dat met de verbouwing wordt opgelost, is de afzuiging. In het laboratorium wordt gewerkt met giftige stoffen. De huidige afzuiging is niet meer optimaal en de medewerkers moeten zich extra inspannen om onder de waarden te blijven. Straks is de afzuiging volgens de norm. Ook krijgt het pathologisch laboratorium meer ruimte, want hiervoor wordt de koffiekamer ingeleverd. Samen met de ziekenhuisapotheek en het klinisch chemisch lab krijgt het pathologisch laboratorium een eigen plaza waar gezamenlijk koffie gedronken van worden. Bovendien wordt de indeling van het laboratorium helemaal up-to-date en wordt de snijkamer een stuk groter.

Tijdelijke ruimte in Roosendaal

De laboratoriumruimte in Bergen op Zoom is op 5 maart 2018 helemaal leeggehaald. Op 6 maart is alle apparatuur weer uitgepakt en geïnstalleerd in een tijdelijke ruimte op afdeling 6B op de Roosendaalse locatie. Het pathologisch laboratorium keert volgens planning in de zomer terug naar Bergen op Zoom.