Renovatie verpleegafdelingen in Roosendaal afgerond

Na vijftien maanden is de grootscheepse renovatie van de verpleegafdelingen op de locatie Roosendaal afgerond. Vrijdagmiddag werd als laatste de vierde etage door de bouw teruggeven aan het ziekenhuis. De komende tijd wordt de verdieping ingericht voor de afdeling Cardiologie.

De verbouwing werd op 23 maart ingeluid met het plaatsen van een bouwdorp voor de vaklieden. Onlangs zijn de noodketen weggehaald. Daardoor heeft de afdeling Revalidatie weer meer parkeerplaatsen tot haar beschikking en heeft de afdeling Cliëntzaken haar uitzicht terug.

Eigentijdse afdelingen

In vijftien maanden tijd zijn de tweede, derde en vierde etage verbouwd tot eigentijdse afdelingen met een identieke uitstraling. Elke etage beschikt over één- en driepersoonskamers die ruim zijn opgezet en zijn uitgevoerd in lichte natuurtinten. Elke afdeling heeft een centrale balie, personeelsruimte, artsenkamer en familiekamer.

Sloop en uiteindelijk resultaat

Aan de bouw ging maanden van slopen vooraf. Dit bracht helaas, maar onvermijdelijk, overlast met zich mee. Om het leed voor de patiënten enigszins te verzachten, werden oordopjes en presentjes uitgedeeld. Het resultaat mag er zijn. Bravis ziekenhuis heeft nu in Roosendaal een modern vormgegeven kliniek waar onder ideale omstandigheden optimale zorg kan worden gegeven.